završena akcija prikupljanaj pomoći za narod Sirije

  • rasid orlovic
  • 03.04.2019
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Na osnovu Zaključka Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja o prikupljanju pomoći za narod Sirije, provedena je akcija i na  na području Medžlisa IZ-e Tešanj  22. 23. i 24. marta 2019. godine. 

U akciji su učestvovale džematlije iz svih džemata Medžlisa IZ-e Tešanj, a pridužili su joj se i brojni privrednici. 

Tokom akcije prikupljeno je  95. 211 kg pomoći u prehrambenim artiklima, od kojih je najznačajnija količina brašna - 79.612 kg,  ulja 8.834 litra, tjestenine 6.111 kg i 654 kg ostalih prehrambenih artikala, te novčana sredstava za prevoz pomoći do naroda Sirije u iznosu od 7.161,00 KM.

Sva pomoć je prikupljena i u organizaciji ovog Medžlisa dostavljena u skladište MFS EMMAUS, koja će izvršti transport pomoći do naroda Sirije.

Po nalogu glavnog imama i predsjednika IO akciju su vodili i koordinirali Ševal ef. Delić prof, koodinator za socijalna pitanja i Rašid Orlović, koordinator za rad sa NVO.

Zahvaljujući na predatoj pomoći koordinator akcije ispred MFS EMMAUS Elmedin Škrebo, istakao da je, pored izuzetno velike količine pomoći u namirniciama, posebna vrijednost ove tešanjske akcije što su prikupljena i novčana sredstva potrebna za prevoz pomoći do naroda Sirije i što je Medžlis IZ-e Tešanj organizirao prikupljanje i dovoz pomoći do skadišta EMMAUS-a.