Održano takmičenje učenika iz Islamske vjeronauke. 30.03.2019.

  • rasid orlovic
  • 03.04.2019
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

U subotu 30. marta 2019. g. održano  je takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola iz Islamske vjeronauke u OŠ „Džemal Bijedić“  Miljanovci. 

  Na takmičenju su učestvovala po dva učenika iz  osmih i devetih razreda osnovnih škola i po tri učenika iz 1. razreda  srednjih škola sa područja općine Tešanj.

Pokrovitelj takmičenje bila je Općina Tešanj i u tom pogledu ovo takmičenje je imalo isti status kao i takmičenja iz drugih predmeta (matematika, fizika...).

Ovo je 15. godina za redom kako se organizuje takmičenje učenika osnovnih škola iz vjeronauke na području Medžlisa IZ-e Tešanj, 13. godina na području muftiluka zeničkog i 8. godina na području Rijaseta.

Organizacija takmičenja od strane domaćina – menadžmenta škole i nastavnika Islamske vjeronauke  te predsjednika aktiva Amira Kobilice provedena na visokom nivou.

Pred uručenje diploma i nagrada pobjednicima prisutnim nastavnicima, takmičarima i domaćinima prigodno se obratio glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić  koji je čestitao svim takmičarima, a posebno pobjednicima i direktor škole Elvedin Ahmić.

Pobjednici takmičenja bili su: 

VIII-- Razred

1. mjesto – Kurdić Amina – iz OŠ „Džemal Bijedić“  Miljanovci

2. mjesto – Ogrić Dženana  - OŠ „Kulin Ban“ Tešanjka.

3. mjesto – Hajrić Irma - OŠ „Džemal Bijedić “  Miljanovci

IX- Razred

1. mjesto – Karabegović Nejra  – OŠ „1. mart“  Jelah

2. mjesto – Husanović  Bahrudin – OŠ „Džemal Bijedić“  Miljanovci

3. mjesto – Mujkanović Adna -  OŠ „1. mart“  Jelah

 I – Razred sredjih škola

1. mjesto –Hasanbašić Aida – Srednja mješovita škola Tešanj

2. mjestoOmerbašić Salih – Gimnazija „Musa Ćazim Ćatić“  Tešanj

3. mjesto – Sejmenović Nejra-   Gimnazija „Musa Ćazim Ćatić“  Tešanj. 9

Prvoplasirani će  učestvovati na 13. takmičenju nivoa Muftiluka zeničkog koje će se održati 13.04.2019. godine  u Žepču.