Proglašeni najbolji polaznici i uručene nagrade na kraju 2. kursa islama "Biti čovjek", 31.03.2019.

  • rasid orlovic
  • 03.04.2019
  • Komentara: 0

U nedjelju, 31.03.2019. godine, u atriju Medžlisa islamske zajednice Tešanj održana je svečanost povodom okončanja kursa islama - 2. generacije pod nazivom „Biti čovjek“.

Projekat su zajednički realizovali Medžlis islamske zajednice Tešanj i Udruženje Bošnjaka „Vrijeme- Zeman“ Tešanj.

Svečanosti su prisustvovali polaznici kursa,  kandidati i profesori i gosto.

Prisutnima se prvi obratio predsjednik udruženja „Vrijeme- Zeman“ magistar Jasmin Hadžikadunić.

U svojstvu gosta skupu se obratio dr. Emir Demir, koji je afirmativno govorio o ideji i projektu i istakao da se znanje kontinuirano stiče, da je to stalan proces.
Potom se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešanj mr. Fuad Omerbašić. Istakao je zadovoljstvo za učešće u realizaciji projekta koji je bio veoma uspješan. Prije svega, projekat je promicao dvije vrijednosti edukaciju i komunikaciju. Kandidati su imali priliku da se doeduciraju i obogate svoje ličnosti. Naglasio je da je pored ovoga projekta Medžlis i UG „Vrijeme - Zeman“ rade na realizaciji i projekta „Hifz Tešanj 2019.“. Oba ova projekta polahko prerastaju u tradiciju. Iskoristio je priliku da se magistru Jasminu Hadžikaduniću zahvali na saradnji. U ime predavača na kursu prisutnima se obratio mr. Enver Kurtić, koji je na vrlo afirmativan način govorio o projektu!
Na kraju, su uslijedila i proglašenja najboljih polaznika kursa i dodjela nagrada. Tako su Emina Piro i Selma Saltagić osvojile Ipad – za osvojeno peto i četvrto mjesto. Treće mjesto putovanje u Tursku pripalo je Melisi Mujkanović. Drugo mjesto osvojila je Almira Mervanović, također, putovanje u Tursku. Najbolji kandidat bila je Eldina Kozlić i time zaslužila odlazak na umru.
Proglašenjem najboljih i dodjelom nagrada završio je svečani dio nakon čega je upriličen ručak za sve prisutne. Moderator programa bio je magistar Esmir Bašić.

Projekat je realiziran u okviru projekta „Dodatnog instiutuacionalnog odgoja i edukacije“ Medžlisa IZ-e Tešanj, a kroz saradnju Medžlisa sa NVO. Namijenjen je odraslim osobama sa ciljem da se dodatno odgajaju i obrazuju u duhu islama. Program je trajao pet mjeseci i za to vrijeme polaznici su prisustvovali na 110 časova, a predavanja su bila tokom vikenda.