POsjeta Općoj bonici Tešanj, 03.06.2019.

  • rasid orlovic
  • 05.06.2019
  • Komentara: 0

U povodu Ramazanskog bajrama, Općinski načelnik Suad Huskić, Pomoćnik Općinskog načelnika Sabahudin Omerbašić i Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešanj Fuad ef. Omerbašić, u društvu direktora Opće bolnice Tešanj dr. Hasana Škilje, posjetili su pacijente na tri odjela Opće bolnice Tešanj, a nakon toga i Centar za djecu sa poteškoćama u razvoju Tešanj.

''U ime pacijenata kao i u ime uposlenika Opće bolnice Tešanj, ja im se zaista zahvaljujem na ovoj lijepoj tradiciji, i nadam se da će nastaviti sa ovakvom tradicijom i za buduće bajrame, u interesu pacijenata i u interesu ove bolnice. '' kazao je za ZOS radio dr. Hasan Škiljo, direktor Opće bolnice Tešanj.

Poklonima su se tradicionalno najviše obradovali pacijenti koji su smješteni na dječijem odjeljenju i današnja posjeta kod najmlađih je izazvala dosta emocija. 

''Došli smo da posjetimo bolesne i da posjetimo djecu koja trebaju podršku društva, kako bi uručili skromne poklone, zaželjeli im puno zdravlja, puno sreće u vremenu koje je pred nama, dakle da se što prije vrate svojim porodicama, svojim kućama, i da podjele bajramsku radost u krugu najbližih.'' - kazao je Suad Huskić, Općinski načelnik.

Između ostalog istakao je da je i danas baš bilo emotivno kao i svaki put. 

''Mi se nalazimo na samom kraju mjeseca Ramazana i iščekujemo mubarek dane Bajrama i ovo je prilika da zaželimo brz oporavak našim bolesnicima. Naravno mi se zahvaljujemo što bi rekli i ''ljudima u bijelom'' koji daju nesebičan angažman kada je u pitanju zdravstvo na području našeg medžlisa, i općine Tešanj. Imajući u vidu to, nadam se ipak da je ovo jedna sredina koja prepoznaje, i one koji su bolesni i one koji su u potrebi, jednostavno da se na ovaj način solidarišemo a što je smisao svakako i Ramazana i Bajrama.'' kazao je između ostalog Fuad ef. Omerbašić.

Indira Unkić, pacijentica u Općoj bolnici Tešanj je izrazila svoje zadovoljstvo ovom posjetom ali i kompletnom medicinskom uslugom koju ovdje dobija. 

Već nekoliko godina tradicionalno predstavnici Općine i Medžlisa IZ Tešanj posjećuju bolesnike u Općoj bolnici Tešanj, a od prošle godine i djecu u Centru za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Izvor - ZOSS radio Tešanj.