Uručene zahvalnice Ureda za zekat, 03.07.2020.

  • rasid orlovic
  • 08.07.2020
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Miljanovci i Vukovo – U petak, 03.07.2020.godine uručene zahvalnice za angažman i doprinos u prikupljanju sredstava zekata i sadekatu-l-fitra u fond Bejtu-l-mal Islamske zajednice u BiH.

Direktor Ureda  za zekat mr. Vehid ef. Arnaut pred džuma namaz je uručio zahvalnicu imamu Raif ef. Hasaku prof. i džematu Miljanovci (zahvalnicu u ime džemata preuzeo predsjednik DŽ.O. Muhamed Husanović), a istu zahvalnicu džematu Vukovo (preuzeo predsjednik Rasim Dizdarević) uručio mr. Meho ef. Šljivo. Imam džemata Vukovo Mirnes ef. Alić je ranije primio priznanje kao imam džemata u kome je prikupljeno najviše sredstava zekata i sadekatu-l-fitra u BiH.

Pored pohvala za navedeni angažman gosti su pohvalili džemate kao najodgovornije u provođenju mjera zaštite (fizička distance, zaštitene maske i dezinfekcija), a domaćini se zahvalili gostima na posjeti i uručenim zahvalnicama, ističući da je to posebna vrijedno što dolazi u vremenu poslije akcije prikupljanja zekata čime se još više stiče povjerenje džematlija.