Posjeta delegacije Medžlisa IZ-e Tešanj muftijstvu banjalučkom i medresi "Reis Ibrahim-ef. Maglajlić" u Banja Luci, 26.08.2020.

  • rasid orlovic
  • 30.08.2020
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Delegacija Medžlisa IZ-e Tešanj u sastavu:, glavni imam mr. Fuad-ef. Omerbašić, predsjednik  IO Zehrudin Kruško, predsjednik OO  Ilmijje Tešanj Suljo-ef. Djedović prof.  i sekretar OO Ilmijje Tešanj Dževad-ef. Hasanbašić je u srijedu 26. 08. 2020. Posjetila Muftijstvo banjalučko i medresu "Reis Ibrahim-ef. Maglajlić" u Banja Luci.

Razlog posjete je uručenje pomoći za rad medrese, koju je u ime Medžlisa IZ-e Tešanj uručio predsjednik IO gospodin Kruško.

Domaćni su sa gostima upriIličili obilazaki prostorije medrese "Reis Ibrahim-ef. Maglajlić" i susret sa muftijom banjalučkim Nusret-ef. Abdibegovićem.

Medžlis IZ-e Tešanj je I do s ada pomagao rad Muftijstvabanjalučkog i njegovih medžlisa kroz različite vidove pomoći, te su i sada nastavili pružati, kako moralnu tako i materijalnu, podršku ustanovama Islamske zajednice na ovom prostoru, pa tako i rad medrese "Reis Ibrahim-ef. Maglajlić" u Banja Luci.