Učenici medrese „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ iz Banja Luke posjetili Tešanj, 25.11.2020.

  • rasid orlovic
  • 29.11.2020
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine 25.11. 2020. godine učenici medrese „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ iz Banja Luke, pedvođeni direktorom Murisom Spahićem i odgajateljicama Ramizom Vučkić i Ehlimanom Spahić posjetili Tešanj.

Prijem im je upriličen u atriju Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, uz primjenu mjera zaštite, gdje su im se obratli: glavni imam mr.  Fuad ef. Omerbašić, predsjednik IO Medžlisa Zehrudin Kruško i Općinski načelnik mr. Suad Huskić.

U ime Medžlisa i Opštine oni su uručili prigodne hedije učenicima medrese i odgajateljima, na čemu im se iskreno zahvalio direktor Medrese ističući da je MedžlisIZ-e Tešanj bio jedan od privh vakifa banjalučke obnovljene medrese.

Nakon prijema učenici su posjetili Eminagića konak i  “Gradinu” (Stari grad Tešanj tvrđavu) i druga njima interesantna mjesta u prazničkoj atmosferi vidljivoj u Tešnju.

Ovo je bila prva posjeta prve generacije učenika medrese „Reis Ibrahim ef. Maglajlić“ iz Banja Luke jednom medžlisu,  a u posjeti su bili svi učenici (12 muških i 10 djevojčica).