Šije - obilježena mubarek noć Lejletu-l-berat i uručene vakufname i zahvalnice vakifima i svedodžbe o završenoj sufari odraslim polaznicama - 27.03.2021.

  • rasid orlovic
  • 01.04.2021
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Šije - Mevud i uručenje vakufnama u povodu  mubarek noći  Lejletu-l-berat - poslije akšam namaza u džamiji Šije. Mevlud su proučile džematlijke koje su završile kurs kur'anskog pisma i kojima je uručena svjedodžba i to: Ibrahimović Ćama, Muslija Mirnesa, Halilović Jasminka, Bajrić Admira, Omić Emina i Hasanić Aldina.

Uručene su vakufname vakifima i to: Sejdinović h. Unki i za njenog muža r. hadži Mehmeda, Muslija Muhamedu na ime sina Rusmira, Ažić Fadilu, Rakman h. Jusufu i Fatimi, Balić h. Edibu i Amiri i Balić Sadeti ne ime roditelja.

Uručene su i zahvalnice za pomoć u realizaciji džematskih aktivnosti i to: Vlasniku firme Doboj putevi, direktorici Saći Prnjavorac, tehničkom direktoru Elmiru Omiću, predsjedniku IO Medžlisa Tešanj Zehrudinu Kruški, glavnom imamu mr. Fuad ef. Omerbašiću, Hajrić Mirsadu, Ibrahimović Sulji, Ogrić Dževadu. Nakon toga se prisutnima obratio glavni imam Fuad ef. Omerbašić,  a vaz je kazivao direktor Vakufske direkcije  hafiz dr. Senaid ef. Zaimović. U povodu godinu dana od preseljenja na Ahiret Lejle Adžić  proučena je hatma dova.