Bobare-Drinčići, Tribina za žene - "Ljudima lijepe riječi govorite" Odjela za brak i porodicu.

  • rasid orlovic
  • 20.01.2022
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Bobare-Drinčići – tribina za žene - U nastavku ciklusa tribina - predavanja "Ljudima lijepe riječi govorite " u džematu Bobare - Drinčići upriličeno predavanje i druženje za žene. Poslije jacije namaza selame i riječi dobrodošlice uputili su mjesni imam hfz. Eldar-ef. Ćatibušić prof. i Šejma Ćatibušić prof. Nakon proučenog ašereta koordinatorica pri Medžlisu IZ-e Tešanj mr. Džejlana Hasanović prisutne je upoznala sa aktivnostima Odjela za brak i porodicu i planiranim narednom periodu.

Na početku programa ajete Kur'ana Časnog proučile su: Šejma Ćatibušić, Anisa Fatić, Amira Hasanbašić i Ajla Kurdić. Nakon toga uslijedilo je poučno predavanje muallime Amine Mulić koja je ukazala kolika je vrijednost, potreba i obaveza za lijepom riječi u svakodnevnom životu i savremenom društvu.

I ovaj put članice hora "Revda" su izvođenjem ilahija upotpunile cjelokupni program, a po završetku programa nastavljeno je druženje uz kahvu i kolače koje su pripremile vrijedne džematlijke džemata Bobare - Drinčići. Posebne zasluge za ovo lijepo druženje i organizaciju pripadaju koordinatorici džemata Bobare - Drinčići mr. Armini Jašarević.