Anis Subašić, novi tešanjski hafiz, 30.03.2022.

  • rasid orlovic
  • 31.03.2022
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Proučena hafiska dova hafizu Anisu Subašiću -  U srijedu, 30. marta 2022. godine, u džamiji Behram-begove medrese u suorganizaciji medrese i Medžlisa IZ-e Tešanj, proučena je hafiska dova i u hafiza Kur’ana Časnog promoviran Anis Subašić iz džemata Vukovo, Medžlis IZ-e Tešanj.

Dovi su prisustvovali muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić prof., glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešnj mr. Fuad-ef. Omerbašić, predstavnik Svjetske organizacije za hifz Džemal Muslih, te mnogobrojni hafizi, među kojima i hafizi iz Tešnja mr. Nermin-ef. Ibrahimović i Ahmed-ef. Bukvić, profesori, kolege, učenici medrese, rodbina i prijatelji.

Gostima su se prigodnim riječima obratili muftija tuzlanski dr.  Fazlović, direktor medrese Hatunić i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Tešanj mr. Omerbašić.

Diplomu mladom hafizu Anisu je uručio izaslanik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Vahid–ef. Fazlović, a dovu proučio muhafiz hafiz Nedžad-ef. Vehabović, profesor u Behram-begovoj medresi.

Hafiz Anis je hifz položio pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u periodu od 26. februara do 12. marta 2022. godine učeći po dva džuza dnevno, a hifz je počeo učiti u trećem razredu Medrese.

Hafiz Anis Subašić je 87. hafiz  i svršenik 345. generacije Behram-begove medrese, a 31 tešanjski poslijeratni hafiz. Rođen je u Zenici 2002. godine od majke Medine i oca Adisa iz džemata Vukovo.  Student je prve godine Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.