Ameli Kopić, nagrada odlazak na umru, 20.06.2021.

  • rasid orlovic
  • 21.06.2021
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

U nedjelju, 20.06.2021.godine  u atriju Medžlisa IZ-e Tešanj organizirana je svečanost i uručenje nagrade polaznicima 4. naprednog kursa islama “Biti dobar čovjek”. 

Prije uručenja nagrada i diploma polaznicima kursa su se obratili: glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić i  predsjednik Udruženja Bošnjaka “Vrijeme Zeman”  mr. Jasmin Hadžikadunić.

Glavni imam se u svom obraćanju osvrnuo na nove oblike rada Islamske zajednice kroz rad i saradnju sa nevladinim sektorom naglašavajući pri tome posebno dobru saradnju sa UB „Vrijeme Zeman“ i aktivnosti mladih kroz mrežu mladih.  

„Ovo je do sada najbolji kurs na kome su polaznici pokazali navjeći kvantum znanja i ja vam najsrdačnije čestitam na iskrenom nijetu i istrajnosti, a profesorima zahvaljuem na uloženom trudu“ istakao je predsjednik Udruženja mr. Hadžikadunuć.    

Prema riječima moderator Esmira Bašića, prof. kurs su zajednički realizirali Medžlis IZ-e Tešanj, Udruženje Bošnjaka “Vrijeme Zeman” Tešanj i mreže mladih Medžlisa IZ-e Tešanj, Teslić  i  Doboj u periodu od 31.01.2021. do 02.06.2021., na kurs su prijavljena 53 kandidata (16 iz Teslić, 16 iz Doboja i 21 iz Tešnja) od kojih je 35 uspješno završilo obuku pa su im uručene diplome i prigodne hedije. Kurs za sve polaznike je bio besplatan,a polaznicima iz Teslića i Doboja je obezbijeđen i besplatan prijevoz.   

Pored diplome i hedije najuspješnijim polaznicima kursa uručene su i vrijedne nagrade i to:

1. mjesto  Amela Kopić, nagrada odlazak na umru.

2. mjesto Mujkanović Šerifa, putovanje u Istanbul,  

3.4. i 5 mjesto sa istim brojem bodova i nagradu putovanje u Istanbul sa 4 noćenja osvojile su:  Selmanović Almina, Hajdarević Amina i Smajić Nedžmija.   

Za 6.7.8.9.i 10. mjesto nagrade su po 100,00 KM (Ogrić-Mulalić Almedina,  Hadžan Emina,  Osmić Edina, Muratović Sumejja i Hodžić Ajdin). 

Kurs se održavao nedjeljom poslije podne namaza u atriju Medžlisa IZ-e Tešanj u okviru koga je obrađeno 5 oblasti i to:  Tefsir - predavač hafiz mr. Nermin ef. Ibrahimović, Fikh - mr. Fuad ef. Omerbašić i mr. Enver ef. Kurtić,  Akaid – mr. Jasmin Hadžikadunić,  Kireaet – hafiz Ahmed ef. Bukvić prof., i Ahlak-Moral – islamski odgoj  mr. Esmir Bašić.

Svečanosti je prisustvovao i gost Enver iz Kuvajta koji je poselamio prisutne i za idući kurs najavio podršku kako bi prvih 10 dobilo nagradu umru.