Održano takmičenje mujezina

Dana 19.09.2015. godine, u Čarši džamiji u Tešnju, poslije podne-namaza, održano je takmičenje mujezina za polaznike mektebske nastave sa područja Medžlisa IZ-e Tešanj.

Na takmičenju je učestovalo ukupno 22 takmičara.

Takmičenje je provedeno prema propozicijama Ureda muftije zeničkog i to u dvije kategorije: I kategorija - takmičari uzrasta IV-VI razreda osnovne škole i II kategorija - takmičari uzrasta VII-IX razreda osnovne škole.

Prije održanog takmičenja takmičarima i njihovim muallimima se obratio predsjednik Komisije za provođenje takmičenja mr. Enver ef. Kurtić, koji je takmičarima iznio i pojasnio propozicije takmičenja.

Nakon održanog takmičenja Komisija je utvrdila i objavila sljedeće rezultate:

I kategorija - takmičari uzrasta IV-VI razreda osnovne škole:

1. mjesto Ahmed Kruško iz mekteba Miljanovci Novi,

2. mjesto Bahrudin Husanović iz mekteba Miljanovci,

3. mjesto Vahidin Omerbašić iz mekteba Jelah.

II kategorija - takmičari uzrasta VII-IX razreda osnovne škole

1. mjesto Ragib Halilović iz mekteba Karadaglije-Koprivci-Oruče,

2. mjesto Fadil Hadžan iz mekteba Miljanovci Novi,

3. mjesto Muamer Solo iz mekteba Piljužići.

Nakon objavljenih rezultata, predsjednik Komisije mr. Enver ef. Kurtić je takmičarima koji su osvojili prva tri mjesta iz obje kategorije i ostalim takmičarima koji su učestovali na takmičenju uručio prigodne hedije.

Prema propozicijama Ureda muftije zeničkog, takmičari koji su osvojili prva dva mjesta iz obje kategorije, učestvovat će na takmičenju mjezina na nivou Muftiluka zeničkog, koje će se održati u subotu, 03.10.2015. godine, u džamiji u Novom Radakovu u Zenici, sa početkom u 9,00 sati.