Nastaljena realizacija manifestacije "Salavat ti donosimo, ja Resulallah" - 16. i 17. oktobra 2021.

  • rasid orlovic
  • 21.10.2021
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

U okviru manifestacije "Salavat ti donosimo, ja Resulallah"  kojom se na području Medžlisa IZ-e Tešanj tradicionalno obilježava mjesec mevluda, nastavlejna je realizacija planirani programa, izdvanjamo: 

Novi Miljanovci – proučen tradicionalni 16. Mevlud učenika OŠ “Džemal Bijedić” Miljanovci

Učenici OŠ Džemal Bijedić” Miljanovci 16. godinu za redom izveli Mevludski program u džamiji džemata Novi Miljanovci u petak, 16.10.2021. poslije jacije-namaza. Učenike su pripremali nastavnici Islamske vjeronauke Almira Okić i Dženan Kurdić, koji su sa učenicima i prisustvovali ovom Mevludu.

Učestvovali su učenici sa područja sva tri džemata koji gravitiraju ovom školskom području (Novi Miljanovci, Miljanovci  i Piljužići).  Čestitke učenicima i nastavnicima, te prigodan vaz održali su glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić i džematski imam Bersad ef. Kozlić prof.


U nedjelju, 17.10.2021.

Bukva - Proučen tradicionalni Mevlud u džamiji poslije jacije-namaza. Mevlud su proučili imami gradskih i okolnih džemata, a prisutnima se prigodno obratili džematski imam Ibrahim ef. Okanović prof., i glavni imam  mr. Fuad ef. Omerbašić.

Proučeni mevludi u džematima sa polaznicima mektebske pouke uz prigodno obraćanje džematskih imama:

Miljanovci, poslije akšam-namaza,

Trepče, poslije akšam-namaza,

Šije, poslije akšam-namaza,

Džemilić Planje, poslije akšam-namaza,

Dobropolje-Mekiš, poslije akšam-namaza,

Raduša, poslije akšam-namaza, i

Jablanica, poslije jacije-namaza.