Doček hafiza Mustafe Sinanovića

  • rasid orlovic
  • 09.09.2023
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Medžlis IZ-e Tešanj i džemat Dolac-Kotlanice orgaizuju doček hafiza Mustafe Sinanovića. 

Hafiz Mustafa Sinanović je na 43. svjetskom takmičenju u učenju Kur'ana u Mekki osvoji 4. mjesto, o čemu je informaciju prenio Prepordo.info koju i mi preuzimamo: 

Hafiz Mustafa Sinanović osvojio je četvrto mjesto na 43. međunarodnom takmičenju Kralj Abdulaziz za hifz, učenje i tumačenje Kur’ana u Mekki.Ovo takmičenje je okupilo 166 takmičara iz 117 zemalja svijeta koji su se takmičili u 5 kategorija, a svečano proglašenje pobjednika takmičenja održano je u srijedu 6. septembra 2023. godine u Velikoj džamiji.

Tom prilikom je princ Badr bin Sultan bin Abdulaziz, zamjenik guvernera Mekke, dodijelio vrijedne nagrade pobjednicima takmičenja u prisustvu ministra za islamske poslove KSA šeika dr. Abdul-Latifa bin Abdulaziza Al-Sheika, generalnog predsjednika Ureda za poslove Velike džamije i Poslanikove džamije, šejha dr. Abdulrahman bin Abdulaziz Al-Sudaisa, te brojnih predstavnika uleme i stručnjaka u oblasti učenja Kur’ana.

Mustafa Sinanović (sin Nurije i Tehvide) rođen u Tešnju 2003. godine. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu kao učenik generacije. Hifz je učio pred muhafizzom hafizom Ahmed-ef. Bukvićem, a titulu hafiza je pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice stekao januaru 2020. godine.

Ovo prestižno takmičenje okuplja hafize iz cijelog svijeta, a osvajanje četvrtog mjesta je zaista veliki rezultat.

(Amina Svraka/Preporod.info)

Tim povodom Medžlis IZ-e Tešanj i džemat Dolac-Kotlanice orgaizuju doček hafiza Mustafe Sinanovića u srijedu, 13.09.2023. na trgu u Tešnju u 19,00 sati,