A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: site_url

Filename: site/header.php

Line Number: 8

favicon.ico" />      

Doček hafiza Mustafe Sinanovića, 13.09.2023.

  • rasid orlovic
  • 14.09.2023
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

U srijedu, 13. 09. 2023. u 19,00 sati tešnjaci su na trgu Gazi Ferhad-bega u Tešnju dostojanstveno dočekali hafiza Mustafu Sinanovića koji je osvojio četvrto mjesto na 43. međunarodnom takmičenju Kralj Abdulaziz za hifz, učenje i tumačenje Kur’ana u Mekki. 

Ovo takmičenje je okupilo 166 takmičara iz 117 zemalja svijeta koji su se takmičili u 5 kategorija, a svečano proglašenje pobjednika takmičenja održano je u srijedu 6. septembra 2023. godine u Velikoj džamiji.

Tom prilikom je princ Badr bin Sultan bin Abdulaziz, zamjenik guvernera Mekke, dodijelio vrijedne nagrade pobjednicima takmičenja u prisustvu ministra za islamske poslove KSA šeika dr. Abdul-Latifa bin Abdulaziza Al-Sheika, generalnog predsjednika Ureda za poslove Velike džamije i Poslanikove džamije, šejha dr. Abdulrahman bin Abdulaziz Al-Sudaisa, te brojnih predstavnika uleme i stručnjaka u oblasti učenja Kur’ana.

Mustafa Sinanović (sin Nurije i Tehvide) rođen u Tešnju 2003. godine. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu kao učenik generacije. Hifz je učio pred muhafizzom hafizom Ahmed-ef. Bukvićem, a titulu hafiza je pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice stekao januaru 2020. godine. Hafiska dova održana je 01.02.2023.godine u Hamzibeovoj džamiji u Tešnju. 

Ovo prestižno takmičenje okuplja hafize iz cijelog svijeta, a osvajanje četvrtog mjesta je zaista veliki rezultat.

Nakon dočeka progam je nastavljen u Čarši džamiji akšam-namazom, učenjem Kur'ana i i lahija, te prigodnim obraćanjima uz direktan prijenos SMART TV na you tobe kanalu i velikom platnu ispred džemije, a završen velikim vatrometom iznad Tešanjske gradine. 

Donosimo snimak dočeka, učešće hafiza na eliminacionom dijelu takmičenja i info sa BIR TV.