A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: site_url

Filename: site/header.php

Line Number: 8

favicon.ico" />      

Salavat ti donosimo, ja Resulallah - 8 manifestacija Medžlisa IZ-e Tešanj.

Manifestaciju “Salavat ti donosimo, ja Resulallah”  za 1445. h.g. odnosno 2023.g. kojom se 8. godinu za redom u Tešnju obilježava mjesec Mevluda i dani o Allahovom Poslaniku Muhamedu, a.s., zvanično je pedrstavio glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad–ef. Omerbašić na hutbi u vrijeme džuma-namaza u petak, 15.09.2023. godine u džematu Dolac-Kotlanice.

Manifestacija ima za cilj da podsjeti na život i djelo Muhammed a.s., da istakne njegovu ljudsku veličinu i veličinu njegove poslaničke misije, te da nama ukaže na potrebu i način primjene te misije u našem  svakodnevnom životu.

Ovogodišnja manifestacija će trajati od 16. septembra do 15. oktobra 2023. godine, a sadržavat će 33 programa i obuhvatiti 3 medžlisa i 28 džemata.

Pored,  dominantno, mevludskih programa,  manfestacija obuhvata:  tribine, dodjele nagrada i priznanja, promocije,  omaž, dove, doček gostiju i posjete drugim medžlisima.

Tokom manifestacije učešće u programima uzet će: imami Medžlisa IZ-e Tešanj i Zavidovići, Mreža madih, Odjel za brak i porodicu, učenici medresa, polaznici mektepske pouke, gosti  i vaizi iz drugih sredina.

Centralna manifestacija i ove godine je tradicionalni Mevlud i dodjela  nagrade i priznanja iz Fonda “Hasan-ef. Škapur”  dr. Enesu Kariću u Čarši-džamiji u Tešnju, uz njegovo prigodno obraćanje 12. rebiu-l-evvela 1445.h.g. odnosno 27.09.2023. 

 U prilogu, program manifestacije koji se može pogledati u preglednijem PDF formatu klikom na zelenu strelicu iznad.