Održana tribina "Muslimanski svijet danas, izazovi i perspektive", 28.02.02024.

  • rasid orlovic
  • 02.03.2024
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Medžlis – Održana tribina „Mjuslimanski svijet danas, izazovi i perspektive“

U srijedu, 28.08.2024.godine poslije jacij- namaza namaua u atriju Medžlisa IZ-e Tešanj održana je tribina „Muslimanski svijet danas, izazovi i perspektive“  na kojoj su uvodničari bili muftija zenički hafiz dr. Mevludin-ef. Dizdarević i direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu dr. Muhamed-ef. Jusić, a moderator glavni imam mr. Fuad-ef. Omerbašić.

U svojim zanimljivim i pomno praćenim obraćanjima uvodničari su govorili o trenutnom stanju muslimanskog svijeta, izazovima kroz koje prolazi i uz Božiju pomoć budućnosti muslimana  dotakavši se pitanja muslimanskih zemlja, napada Izraela na Gazu, Turske, Iraka, Sirije, Jemana, Rohinja, Huta i globalnih međunarodnih  kretanja i odnosa prema muslimanima, strategiji ostvarivanja ciljeva i položaj, stanje i perspektive muslimana u Bosni i Hercegovini.

„Muslimanski svijet kao organizirana cjelina danas ne postoji“

„Za opstanak Bosne i muslimana u Bosni potrebno je da svaki musliman bude ne dobar nego super dobri, u svim oblastima, razvijati dobre odnose i sa Zapadom i sa Istokom, ali se pouzdavati  u Dragog Boga i svoje sposobnosti.“