Učesnici finalnog takmičenja iz mektepske pouke i Islamske vjeronauke na prijemu kod muftije zeničkog, 05.06.2024.

  • rasid orlovic
  • 09.06.2024
  • Komentara: 0
  • Vijesti,


Učesnici finalnog takmičenja iz mektepske pouke i Islamske vjeronauke na prijemu kod muftije zeničkog

U srijedu 05. juna 2024. godine muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević organizirao je prijem za muallime, vjeroučitelje i takmičare koji su predstavljali Muftijstvo zeničko na finalnim takmičenjima iz mektebske pouke i Islamske vjeronauke na nivou Rijaseta Islamske zajednice u BiH, na kojem je Muftijstvo zeničko u mektebskom takmičenju osvojilo prvo ekipno mjesto, a u takmičenju iz Islamske vjeronauke treće ekipno mjesto.

Prijemu su prisustvovali muallimi i vjeroučitelji: Amar ef. Bedaković (Tešanj), Bajro Roša (Tešanj), Salih ef. Kamerić (Žepče), Senad Hodžić (Žepče), Munevera Ridžal (Žepče), Emir ef. Bečić (Zavidovići), Maida Mujkić (Zavidovići), Meliha Ramović (Zenica), Midheta Heco (Zenica) i Muris Ribo (Zenica).

Takmičari i takmičarke iz mektebske pouke i Islamske vjeronauke koji su predstavljali Muftijstvo zeničko bili su: Abdullah Sinanović (Tešanj), Rania Sinanović (Tešanj),  Nedžma Ibrahimović (Tešanj), Zerina Zgrčo (Žepče), Lejla Čamo (Žepče), Medina Memčić (Žepče), Isa Osmić (Zavidovići), Emela Bajramović (Zavidovići), Emela Kasapović (Zenica), Rania Tatarević (Zenica) i Irma Đulić (Zenica).

Također, prijemu u Uredu muftije prisustvovali su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešanj mr. Fuad-ef. Omerbašić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Žepče Džafer-ef. Gračić i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog Edin-ef. Kavazović.

Muftija zenički, između ostaloga, čestitao je muallimima, nastavnicima i takmičarima na osvojenim mjestima i postignutim rezultatima, ističući značaj mektebske pouke i Islamske vjeronauke u misiji Islamske zajednice.

Na kraju, muftija zenički je takmičarima, muallimima i vjeroučiteljima dodijelio prigodne nagrade i poklone. Nakon prijema u Muftijstvu, prisutni su posjetili Islamski centar “Sultan Ahmed Zenica”.

Zbog obaveza u OŠ  "1. mart" Jelah prijemu nisu prisustvovali učenik Amar Halilović i nastavnica Asmira Garić, kojima je glavni imam mr. Fuad-ef. Omerbašić u Tešnju priredio prijem u četvrtak, 06.06.2024. i u ime muftije  zeničkog uručio progodne poklone.