Proučena hafiska dova hfz. mr. Almiru ef. Hadžiću, imamu u džematu Jelah

Dana 05.09.2015. godine, u džamiji "Sulejmanija" u džematu Jelah, poslije podne-namaza, proučena je hafiska dova hfz. mr. Almiru ef. Hadžiću, imamu u džematu Jelah.

Na navedenoj svečanosti prisutnim gostima se obratio mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj, koji je iznio biografske podatke o novom hafizu, te pohvalio rad imama u džematu Jelah, kako na naučnom, tako i u imamskom radu.

Pored glavnog imama, prisutnim gostima se obratio i mr. Ejub ef. Dautović, muftija zenički, koji je istakao važnost hifza i sticanja zvanja hafiza Kur'ana, te hfz. Ismet ef. Spahić, izaslanik reisu-l-uleme IZ-e u BiH, koji je hfz. Almiru ef. i svečano uručio diplomu.

Na svečanosti odlomke iz Kur'ana učili su hafizi sa područja Medžlisa, te muhaffiz hfz. Almira ef. hfz. Ahmed ef. Bukvić, imam u džematu Hamzi-begove džamije, koji je poučio hafisku dovu.

Na kraju svečanosti hfz. Almiru ef. uručene su prigodne hedije, koje su uručili ispred Medžlisa gosp. Zehrudin Kruško, predsjednik Izvršnog odbora, ispred Odbora Udruženja ilmijje Medžlisa Suljo ef. Djedović, ispred Džematskog odbora džemata Jelah gosp. Kasim Alić, ispred privrednika iz Jelaha gosp. Ahmet Hujdur, te ispred Fonda "Bošnjaci" gosp. Šahin Kerla.