Posjeta muftije zeničkog sa saradnicima - 29.10.2018.

  • rasid orlovic
  • 06.11.2018
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

U ponedjeljak 29. 10. 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, sa saradnicima Edinom Kavazovićem i Adnanom Husićem, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Tešanj.

Tom prilikom, muftija se susreo sa glavnim imamom mr. Fuad ef. Omerbašićem, predsjednikom gosp. Zehrudinom Kruškom i sekretarom Medžlisa gosp. Kasimom Halilovićem. Glavni imam, predsjednik i sekretar izvijestili su muftiju o stanju vjerskog života na području Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, sa posebnim akcentom na stanje u oblasti mektebske nastave, Vjeronauke, vakufske imovine, rada sa mladima i ženskom populacijom, kao i administrativno-pravnom i finansijskom poslovanju Medžlisa.

Muftija zenički zahvalio se na informacijama, čestitao na postignutim rezultatima u radu, posebno ističući projekat rekonstrukcije Ferhat-begove – Čaršijske džamije u Tešnju, projekat rekonstrukcije vakufskog objekta ''Kahva'', aktivnosti na kompletiranju dokumentacije za objekte Islamske zajednice koji su izgrađeni bez potrebnih dozvola, kao i činjenicu da Medžlis IZ Tešanj posluje pozitivno, bez dugovanja po bilo kojem osnovu.

Muftija je od rukovodstva Medžlisa zatražio da u svom budućem radu posebnu pažnju fokusiraju na unaprijeđenje projekta jedinstvene i centralizirane članarine, a ukazao je i na potrebu posvećenosti i angažiranog pristupa svih aktera misije Islamske zajednice u vremenima sve izraženijeg materijalizma i individualizma.