Održano 1. takmičenje polaznika mektepske nasatave u hifzu sure Jasin, 09. 12. 2018.

  • rasid orlovic
  • 10.12.2018
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Održano prvo takmičenje u hifzu sure Jasin polaznika mektepske nastave u nedjelju, 09.12.2018.godine u Čarši-džamiji Tešanj poslije jacije-namaza. Takmičenje je održano u povodu obilježavanja općinskog praznika 10 decembra „Dana grada Tešnja“ i 459 godina od utemeljenja Daru-l-Kur'ana (škole Kur'ana) vakufnamom Gazi Ferhad-bega, po kojoj se obilježava 10. decembra kao "Dan grada Tešnja". 

Na tekmičenju je učestvovalo 17 takmičara i to: Ćeman Ahmed i Kruško Sara iz džemata Jelah; Spahić Ahmed iz džemata Jablanica, Smajić Vedad iz džeata Novo Selo, Turkeš Anisa iz džemata Džemilić Planje, Muharembegović Adna iz džemata Dobropolje-Mekiš, Kruško Ahmed i Mujkanović Ajdin iz džemata Novi Miljanovci, Salkanović Muhamed i Salkanović Nail iz džemata Medakovo, Jašić Husein iz džemata Dolac-Kotlanice, Husanović Bahrudin iz džemata Miljanovci, Dizdarević Sara i Sinanović Zejneb iz Šarenog mekteba, Muminović Elmina iz džemata Lepenica, Solo Dželila iz džemata Piljužići, Subašić Anel iz džemata Vukovo. 

Sve takmičare je pratila komisija u sastavu: glavni imam mr. Fuad ef .Omerbašić, hafiz mr. Nermin ef. Ibrahimović i hafiz Ahmed ef. Bukvić prof. Svim učesniciam uručene su zahvalnice i prigodne hedije, a pobjednicima diplome i nagrade. Pobjednici su:  1. mjesto Salkanović Muhamed iz džemata Medakovo, 2. mjesto Husanović Bahrudin iz džemata Miljanovci i 3. mjesto Subašić Anel iz džemata Vukovo.