Vukovo, obilježena muberek noć Lejletu-l-Bedr, 09.05.2020.

  • rasid orlovic
  • 18.05.2020
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Na području Medžlisa Islamske zajednice Tešanj i u okolnostima pandemije održavaju se tradicionalne ramazanske aktivnosti, u skladu sa instrukcijama viših organa IZ-e i važećim propisima državnih organa.

Program manifestacije je sniman i kasnije emitovan u programu televizije SMART. Kur'an su učili hafizi zaposleni imami u Medžlisu IZ-e Tešanj: Nermin-ef. Ibrahimović, Ahmed ef. Bukvić, Almir-ef. Salkanović i Anes-ef. Mulić, a prigodne ilahije Belmin-ef. Bašić i Ahmed Kruško, učenik Gazi Husrev-begov medres

Tako je u subotu, 9. maja 2020. obilježena 17. noć ramazana Lejletu-l-Bedr  tradicionalnim programom u džematu Vukovo, kao centralna manifestacija Medžlisa IZ-e Tešanj, bez prisustva džematlija.

Program manifestacije je sniman i kasnije emitovan u programu televizije SMART. Kur'an su učili hafizi zaposleni imami u Medžlisu IZ-e Tešanj: Nermin-ef. Ibrahimović, Ahmed ef. Bukvić, mr. Almir ef. Hadžić, Almir-ef. Salkanović i Anes-ef. Mulić, a prigodne ilahije Belmin-ef. Bašić i Ahmed Kruško, učenik Gazi Husrev-begov medrese.

Na značaj i poruke Bedra podsjetili su džematski imam Mirnes-ef. Alić i glavni imam Omerbašić koji je naglasio da je džemat Vukovo najuspješniji džemat u prikupljanju sredstava zekata na području BiH.