hafiz Almir ef. Salkanović prof. novi imam u džematu Ljetinić, 05.06.2019.

  • rasid orlovic
  • 06.07.2019
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

hafiz Almir ef. Salkanović prof. novi imam u džematu Ljetinić – U petak, 05.06. 2019.godine pred ezan za džumu-namaz  u džematu Ljetinić glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić je uručio Odluku o prijemu u radni odnos na mjesto imama u džametu Ljetinić hafizu Almir ef. Salkanoviću prof., a predsjednik džematskog odbora Ljetinić hadži Mirhet Ahmić ključeve objekata.

Glavni imam se tom prilikom zahvalio dosadašnjem imamu džemata Jasmin ef. Roši.

Zahvalu na ukazanom povjerenju džematskom odboru, džematlijama i Medžlisu IZ-e Tešanj izrazio je hafiz Salkanović izražavajući nadu da će opravdati njihovo povjerenje i uputio dovu Allahu dž.š. da mu u tome pomogne, te zatražio i podršku džematlija, a potom održao prvu hutbu u ovom džematu.

Hafiz Almir ef. Salkanović je sin Muhamedov i Sadetin. Rođen 28.05.1979.godine u Doboju. Oš završio je u Medakovu, srednju školu u Tešnju, nakon toga medresu u Sarajevu i IPF u Zenici, a ove godine i Fakultet Islamskih nauka u Sarajevu, odsjek za imame, hatibe i mullime.

Časnu titulu hafizu-l-Kur'ana stekao je 2004.godine pred komisijom Rijaseta IZ-e u BiH.

Od 2002. godine radi u OŠ „9. seprembar“ Medakovo kao nastavnik Islamske vjeronauke. Stručni ispit položio je 2005.godine. U honorarnom statusu angažovan je bio kao imam u džematima Šije Donje Polje i Medakovo, te u Kutahya džamijiu u Tešnju. 

Oženjen je muallimom Almom sa kojom je stekao 3 djece.