Tribina za žene – gost prof. dr. Zehra Alsipahić, 22.10.2021.

  • rasid orlovic
  • 23.10.2021
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Tribina za žene – gost prof. dr. Zehra Alsipahić

U povodu obilježavanaj 12. rebiu-l-evvela rođendana Muhammeda a.s., a u okviru manifestacije "Salavat ti donosimo, ja Resulallah", kojom se na podruju medžlisa IZ-e Tešanj tradicionalno obilježava mjesec mevluda, u organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Tešanj, održana je tribina za žene u petak, 22.10.2021.g., poslije akšam-namaza, na kojoj je uvodničar bila profesorica sa Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu prof. dr. Zehra Alsipahić.

U uvodnom dijelu, selame i dobrodošlicu uputila je glavna koordinatorica mr. Džejlana Hasanović, te je prisutne informisala o predstojećim aktivnostima u okviru iste manifestacije.

Poučnim i inspirativnim predavanjem prisutne je počastila gošća dr. Alsipahić. Izlaganje teme o životu voljenog Poslanika, a.s., ostavilo je veliki utisak na prisutne, a podsjetnikom na život i vrijeme u kojem je živio naš Poslanik, a.s., kao neiscrpan uzor u svim životnim situacijama, pružila je priliku da uporedimo i iznađemo rješenje za probleme i iskušenja sa kojima se susrećemo mi danas.

Atmosferu je dodatno uljepšao ženski hor "Revda” izvođenjem prigodnih ilahija,  nakon čega je upriličeno druženje uz kahvu i razgovor sa prisutnima.