Održan tradicionalni 16. zajednički iftar za profesore odgojno-obrazovnih ustanova, 07.04.2022.

  • rasid orlovic
  • 08.04.2022
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Održan tradicionalni 16. zajednički iftar za profesore odgojno-obrazovnih ustanova.

U četvrtak, 07. aprila 2022. godine, u Medžlisu Islamske zajednice Tešanj održan je 16. tradicionalni iftar za profesore odgojno-obrazovnih ustanova Islamske zajednice u BiH.

Na poziv Medžlisa IZ Tešanj ove godine odazvali su se i iftaru prisustvovali, a poslije iftara posjetili džemate i održali prigodno predavanje pred teravih-namaz slijedeći: 

Muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević – Dibekhana-džamija, u pratnji glavnog imama mr. Fuad ef. Omerbašića, predsjednika medžlisa Zehrudina Kruške, i rukovodioca Službe za vjerske poslove i obrazovanje u Muftijstvu zeničkom Edin-ef. Kavazovića.

Islamski pedagoški fakultet Bihać dr. Fuad Sedić – Miljanovci.

Gazi Husrev-begova medresa Sarajevo: Dževad Pleh prof. – Bobare-Drinčići, Salih Haušić – Jablanica, Merzuk Đulan – Džemilić Planje i hafiz Nedžad Ćeman – Mrkotić-Putešić.  

Behram-begova medresa Tuzla: Mehmedalija Čandić – Piljužići, Idriz Memić – Kalošević, hafiz Mirnes Spahić – Dobropolje-Mekiš  i Halil Mehamović – Dolac-Kotlanice.  

Elči Ibrahim-pašina Medresa Travnik: Ahmed Omerdić – Šije; Husein Tutić – Novo Selo i  Abullatif Muhamed – Kraševo.

Medresa „Osman ef. Redžović“  Veliko Čajno kod Visokog – Dženan Handžić direktor – Novi Miljanovci, hfz. Zijad Dervić – Vukovo,  Emir Uzunalić – Medakovo i hfz. Nijaz Aganhodžić – Karadaglije-Koprivci-Oruče.

Medresa “Džemaludin-ef. Čaušević“ Cazin – Zuhdija Handanović direktor – Jelah, Munir Makić – Oraš Planje, hafiz dr. Rifat Šahinović – Lepenica.

Medresa „Ibrahim-ef. Maglajlić“ Banja Luka – Muris Spahić direktor – Bukva.

Karađoz-begova medresa Mostar – mr. Suad Mujakić – Ljetinić, te Ishak Sedić iz Bihaća u džematu Raduša.

Iftar je organiziran u restoranu „Kahva“ čiji je vlasnik Medžlis IZ-e Tešanj.

U toku iftara glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić zahvalio se gostima na dolasku, čestitao im mubarek ramazan, te izrazio nadu da će se i dalje nastaviti dobra saradnja Medžlisa Tešanj sa odgojno-obrazovnim ustanovama Islamske zajednice, a Muftijazenički je pohvalio praksu Medžlisa Tešanj i naglasio potrebu ovakvog okupljanja, druženja i razmjene mišljenja i iskustava.

Na iftaru se zahvalio dr. Fuad Sedić:  „Selam postovani Fuad ef.

 Koristim priliku da se svima vama iskreno zahvalim na ugodnom iftarskom druženju koje ste nam priuštili, baš nam je bilo lijepo. Da vas Allah sve nagradi najljepšom nagradom i da vam to, kao i ostala djela koja činite, bude sa najljepšim nijjetom i da to nađete na vagi vaših dobrih dijela na Sudnjem danu.

Poselami svoje vrijedne imame kao i ostale saradnike. Maksuz selami za predsjednika Medžlisa, a svakako načelnika i našeg uvaženog muftiju, hafiza Dizdarevića.“