Održana 1. izborna sjednica Skupštine Medžlisa IZ-e Tešanj u VII sazivu na kojoj je izabran novi Izvršni odbor Medžlisa IZ-e Tešanj za mandatni period 2022-2006., 17.12.2022.

  • rasid orlovic
  • 18.12.2022
  • Komentara: 0
  • Vijesti,

Održana 1. izborna sjednica Skupštine Medžlisa IZ-e Tešanj u VII sazivu na kojoj je izabran novi Izvršni odbor Medžlisa IZ-e Tešanj za mandatni period  2022-2006.

Sjednica je održana u atriju Medžlisa IZ-e Tešanj sa početkom u10,00 sati.

Sjednicu je sazvao i otvorio predsjednik IO Medžlisa IZ-e Tešanj Zehrudin Kruško, a nastavilo sa vođenjem sjednice radno predsjedništvo izabrano na početku rada sjednice u sastavu: Muhamed Agić, zastupnik iz džemata Ljetinić - predjedavajući,  Mirsad Omić, zastupnik iz džemata Šije - član i Kasim Halilović zapisničar.  

Na početku sjednice ašere je proučio Belmin-ef. Bašić, zastupnik i imam džemata Šije Donje Polje.

Nakon izbora predsjedavajući je predložio, a Skupština prihvatila dnevni red.

Prije provođenja izbora prisutnim zastupnicima se obratio glavni imam, nakon čega je predsjedavajući upoznao prisutne sa načinom glasanja, navodeći da je kandidatsku listu i glasački listić sačinila Okružna izborna komisija, da se iz reda nezaposlenih u Islamskoj zajednici od predložena 22 kandidata bita 10, a iz reda zaposlenih u Islamskoj zajednici  od predloženih 9 biraju 4 kandidata, te predstavio Birački odbor: Dženan Vehab – predsjednik, Hasan Solo prof., i Džafer-ef. Alispahić prof., članovi, te ih zamolio da provedu izbore.

Od 57 izabranih zastupnika džemata sjednici su prisustvovala 54 zastupnika i svi su pristupili glasanju.

Od 54 glasačka listića, 53 su bila važeća i 1 nevažeći.

Verifikaciju izabranih članova u IO vrši Glavna izborna komisija, pa prije toga ne navodimo imena izabanih u IO.