A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: site_url

Filename: site/header.php

Line Number: 8

favicon.ico" />      

Hutbe

28 Jul

Hutba o stanju u Gazi*

Hvala Allahu na svakom halu i stanju. Njega Uzvišenog molimo da nas zaštiti od stanja onih čije će prebivalište vatra biti....Čitaj dalje »

19 Mar

Hutba u povodu zlostavljanja djece

«Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji. On stvara šta hoće! On poklanja žensku djecu kome hoće, a kome hoće – mušku, ili im daje i mušku i žensku, a koga hoće učini bez poroda. On, uistinu, sve zna i sve može.» (Eš-Šura, 49-50.)...Čitaj dalje »

14 Feb

Hutba Reisu-l-uleme u Begovoj džamiji u Sarajevu

Sarajevo, 14. februar 2014. (MINA) – Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović imamio je danas džumu namaz i održao hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji...Čitaj dalje »

26 Dec

Hutba glavnog imama Medžlisa IZ-e Tešanj u džematu Jelah

U petak, 27.12.2013. godine je u svim džamijama na području Medžlisa IZ-e Tešanj održana jedinstvena hutba o odnosu prema Islamskoj zajednici. ...Čitaj dalje »

6 Dec

Hutba "Vakuf - trajno dobro"

Danas je (pekat, 06.12.2013.g) u svim džamijama na području Medžlisa IZ-e Tešanj održana zajednička hutba na temu "Vakuf - trajno dobro"....Čitaj dalje »

14 Oct

Kurban-bajramska hutba reisu-l-uleme

Hvala Allahu. Njemu se zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost tražimo. Njemu se utječemo od poroka i ružnih djela naših....Čitaj dalje »

27 Sep

Hutba reisu-l-uleme o popisu

Sarajevo, 27. septembar 2013. (MINA) – Danas su hatibi na džuma-namazu na području Bosne i Hercegovine i džematima u bošnjačkoj dijaspori pročitali hutbu reisu-l-ulema Husein ef. Kavazovića. ...Čitaj dalje »

23 Aug

Hutba reisu-l-uleme za 23.08.2013./16. ševval 1434. h.g.

Hvala Allahu. Njemu se zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost tražimo. Njemu se utječemo od poroka i ružnih djela naših....Čitaj dalje »

6 Aug

Hutba reisu-l-uleme za Ramazanski bajram

Hvala Allahu. Njemu se zahvaljujemo i od Njega pomoć i oprost tražimo. Njemu se utječemo od poroka i ružnih djela naših. ...Čitaj dalje »